Luchtgommen is een ecologischere, minder destructieve stralingsmethode dan zandstralen en heeft een breed aanbod aan toepassingen. Van een nieuwe look voor je oude meubels tot het reinigen van je gevel of verwijderen van graffiti. En dat zowel voor oppervlakken uit hout en metaal als uit (natuur)steen.

Toepassingen
Toepassingen

Hout luchtgommen

Kasten, tafels, bedden, plafondbalken, trappen, parket, stoelen, lambrisering, … Stuk voor stuk houten oppervlakken die we met luchtgommen weer in hun originele staat kunnen herstellen. Het zachte schuren voorkomt dat houtnerven te diep worden weg gestraald. In tegenstelling tot bij zandstalen, wordt ook de ondergrond minimaal aangetast en krijg je een mooi egaal resultaat. Daarna kan je meteen aan de slag met beits, wax, lak, olie of verf om het hout een nieuwe afwerkingslaag te geven.

 

Metaal luchtgommen

Heb je metalen voorwerpen die ontsierd worden door vuil, roest of oude afwerkingslagen? Met luchtgommen kunnen we dit perfect verwijderen. Het is dan ook de meest aangewezen stralingstechniek voor metalen poorten, hekken, smeedwerk of carrosserie. Het metaal is weer helemaal blank, zal niet oxideren en is klaar voor een nieuwe nabehandeling.

 

Steen luchtgommen

Ook voor het reinigen van stenen terrassen, vloeren, standbeelden, monumenten en grafzerken kan je een beroep doen op C-Blast. Met luchtgommen brengen we ze terug in hun oorspronkelijke staat, zonder de ondergrond te beschadigen. Het is ook de ideale oplossing voor het renoveren van je bakstenen of natuurstenen gevel. Zo blijf je gespaard van afbraakwerken en grote kosten.