Luchtgommen of fijnstralen is een niet-agressieve, ecologische stralingstechniek om oude afwerkingslagen of vuil te verwijderen van houten oppervlakken. Het is vergelijkbaar met zandstralen, maar minder destructief voor de ondergrond. Onder zachte druk stralen we zeer fijne korrels met een pistool op het oppervlak om het te ontdoen van oude lak-, verf, vuil- en vernislagen. Zo herstellen we het in zijn oorspronkelijke staat en kan je vanaf deze basis vertrekken voor een nieuwe afwerkingslaag.

Luchtgommen
Luchtgommen

Luchtgommen (zandstralen): zelfs voor de kleinste details

In tegenstelling tot zandstralen, heb je bij luchtgommen geen harde inslag op het te bewerken materiaal. Maar eerder een schurend, of zoals de naam al zegt, gommend effect. Zo verwijder je probleemloos oude lagen zonder de ondergrond te beschadigen. Die kan je bovendien ook meteen nabehandelen. De techniek van het luchtgommen leent zich ook perfect voor oppervlakken met sierlijke details en kleine ornamenten dankzij de fijne en makkelijk te controleren stralen. Bovendien kan je met luchtgommen zeer nauwkeurig en gecontroleerd te werk gaan.

 

Troeven van luchtgommen (zandstralen)

Doordat we bij luchtgommen snel en efficiënt kunnen werken, blijft het aantal arbeidsuren beperkt. En dat is voordelig voor jouw budget. Dankzij onze ervaring ben je ook zeker van een kwaliteitsvol resultaat waarvan je jarenlang geniet.

  • Goedkoper dan een nieuwe trap, keuken of meubel
  • Ecologische reinigingsmethode, zonder gebruik van chemicaliën
  • Zachte gomtechniek: ideaal voor monumenten en fragiele oppervlakken
  • Geschikt voor hout, metaal en (natuur)steen
  • Breed aanbod aan toepassingen