Luchtgommen of fijnstralen is een niet-agressieve, ecologische stralingstechniek om oude afwerkingslagen of vuil te verwijderen van allerhande oppervlakken uit hout, metaal en steen. Onder zachte druk stralen we zeer fijne korrels met een pistool op het oppervlak om het te ontdoen van oude lak-, verf, vuil- en vernislagen. Zo herstellen we het in zijn oorspronkelijke staat en kan je vanaf deze basis vertrekken voor een nieuwe afwerkingslaag.

Luchtgommen
Luchtgommen

Voor de kleinste details

In tegenstelling tot andere stralingsmethodes, zoals zandstralen, heb je bij luchtgommen geen harde inslag op het te bewerken materiaal. Maar eerder een schurend, of zoals de naam al zegt, gommend effect. Zo verwijder je probleemloos oude lagen zonder de ondergrond te beschadigen. Die kan je bovendien ook meteen nabehandelen. De techniek van het luchtgommen leent zich ook perfect voor oppervlakken met sierlijke details en kleine ornamenten dankzij de fijne en makkelijk te controleren stralen.

 

Troeven van luchtgommen

Doordat we bij luchtgommen snel en efficiënt kunnen werken, blijft het aantal arbeidsuren beperkt. En dat is voordelig voor jouw budget. Dankzij onze ervaring ben je ook zeker van een kwaliteitsvol resultaat waarvan je jarenlang geniet.

  • Goedkoper dan een nieuwe trap, keuken of meubel
  • Ecologische reinigingsmethode, zonder gebruik van chemicaliën
  • Zachte techniek: ideaal voor monumenten en fragiele oppervlakken
  • Geschikt voor hout, metaal en (natuur)steen
  • Breed aanbod aan toepassingen